科学研究
当前位置: 首页 科学研究 学术动态
移动视频通信深度学习研讨会
发表日期:2018年5月1日 阅读:394

一、会议简介

福州大学天地星通信技术研发中心拟举办移动视频通信深度学习研讨会,加强师生们间的学术交流。届时期待您的到来!

主办:天地星通信技术研发中心

时间:201855上午9:00-11:00 下午2:00-4:00

地点:物信学院南楼祥联厅

 

二、专家简介

谢凌曦博士,加州大学洛杉矶分校博士后研究员,分别于2010年和2015年在清华大学获得学位。2013年到2015年,在微软亚洲研究院做研究实习生。 2014年,他在德克萨斯大学担任圣安东尼奥大学访问研究员。谢凌曦博士一直致力于计算机视觉和多媒体信息检索,特别是在图像分类,图像检索和对象检测领域。 他也对深度学习的理论和应用感兴趣,获得ICMR 2015最佳论文奖。

 

报告内容

演讲题目:Deep Neural Networks: Recognition, Transfer, and Understanding

报告摘要:Deep neural networks have been widely applied to a wide range of computer vision tasks. In this talk, we will first take a brief review on the history and basic concepts of deep learning. Then, starting from the most fundamental problem, image recognition, we will introduce several efforts in increasing the ability of neural networks. Based on powerful models, we can either transfer knowledge to other image applications, or try to understand how these models capture visual concepts at different levels.

 

三、联系方式

联系人:赵铁松

联系方式:t.zhao@fzu.edu.cn